Márkaépítő portrék – made by JOUCA Portraits

Régóta tervezgettem, hogy ideje a fotóimat lecserélni a honlapon, és gondoltam, vállalkozóként amúgy sem árt kitenni magamról egy jó képet, de bevallom, sokáig halogattam ezt a döntést. Egyrészt kerestem azt a fotóst, akivel egymásra tudunk hangolódni, ezért nem feszélyez, amikor kattintgat, másrészt nem akartam abba a hibába esni, mint sok vállalkozó, hogy szuperek a képek, csak épp az illető nem ismerhető fel rajta, ha találkozol vele az utcán.

Egy zárt facebook csoportban (Mompreneurs) bukkantam végül Csató Zsuzsira, a JOUCA Portraits fotósára, akiről azonnal tudtam, hogy az én emberem lesz! Zsuzsi képeinek nemcsak a színvilága tetszett meg, hanem az a természetes magabiztosság és önelfogadás is, amely a képeken szereplő nőkből áradt.

Így került sor januárban a közös munkára, mely őszintén mondom, hogy felért egy terápiás kezeléssel, és két heti alvással, olyan energikusan és jókedvűen jöttem el tőle! 🙂 

Elégedettségemet mi sem mutathatná jobban, hogy most már ügyfeleimnek is őt ajánlom, mert a siker garantált!

Hadd mutassam be Nektek Zsuzsit közelebbről, ezzel a rövid kis interjúval.

 

PM: Mióta foglalkozol fotózással, hogyan indult a fotós pályád? 

CsZs: A fotózással már fősuli alatt foglalkoztam, persze csak hobbi szinten, mert akkor még inkább a rajzolás és festés kötötte le a kreatív energiáimat. 🙂

PM: Honnét jött a név, a Jouca portraits? 

CsZs: Szerettem volna egy nevet kitalálni, ami bármelyik országban elfogadható, de mégsem XY photography. Elkezdtem játszani a nevem kezdőbetűivel, ZC, ZUCA, majd egy kis franciás hangzást szerettem volna belevinni így a ZU-ból lett JOU (“zsu”), és az egész név JOUCA. Én egyébként “Zsuka”-nak ejtem, tehát körbeértem, csak lett köze a nevemhez 😀

PM: Azt gondolom – felhasználói oldalról – hogy nagy igény van a kisvállalkozói szektorban az igényes “céges” képekre. Amikor bennem is megérett az elhatározás, nagyon nehezen találtalak meg, mert a legtöbb fotós vagy mindent bevállal (épp ezért a minőség eléggé vegyes), vagy esküvőkre, családi fotókra szakosodott. Te hogy látod a piacot? Szándékos volt részedről a megkülönböztetés?

CsZs: Számomra fontos volt a szakosodás már az elején is. Minden energiám, időm és felszerelésem arra fordítottam, hogy a lehető legjobb portrékat tudjak készíteni, bárki áll a kamerám elé. Természetesen én is fotózok sok minden mást is (nehezen tudom kikapcsolni a fotós énem), meg a suli elvégzésekor sokféle feladatot kaptunk, de tudatosan nem indultam el az esküvős vagy családi portrés vonalon. Szerintem mindenki akkor jár a legjobban, ha a fotós szenvedélyesen csinálja azt a stílust amivel megbízták, és így a megbízó is a legjobbat kapja. Persze sok fotós társam nem ért ezzel egyet, de nem vagyunk egyformák.

PM: Mi a missziód a fotózással, mi az, amit az ügyfeleidnek adni szeretnél plusz élményként a klassz fotókon kívül?

CsZs: Szeretném mindenkinek megmutatni, hogy mindenkiről lehet jó képeket készíteni. Hogy a fotózás lehet egy önbizalom növelő, feltöltő, szuper élmény is. Sokan, akik már jártak másnál fotózáson, negatív élményeket kellett leküzdeniük a fotózással kapcsolatban, és meglepetést okozott, hogy én megmondom, hogy mit csináljon, és látom mi áll neki jól. Mert ez a lényeg, szerintem a fotós feladata, hogy lássa mi áll jól a modelljének. Vállalkozások kapcsán pedig kifejezetten szeretek a megrendelővel együtt vagy akár helyette is gondolkodni, beleélem magam az ő vállalkozásába, hogy megnézzük, milyen képekre is lesz szüksége.

PM: Mire számítson az, aki bejelentkezik hozzád üzleti fotózásra? 

CsZs: Az érdeklődéseket általában emailen kapom, és itt mindig felajánlom a személyes találkozót, vagy telefonos egyeztetést. Ez az egyik legfontosabb pontja a közös munkának, mert fontosnak tartom kiemelni, hogy mire számíthat tőlem, és átbeszélni mire van szüksége, hiszen, ha nem én vagyok a legmegfelelőbb ember, akkor inkább ajánlok magam helyett valaki mást.

Amint átbeszéltük mi is lenne a feladat, szoktam kérni inspirációs képeket, illetve én is nézek az adott témakörben képeket, és utánaolvasok mivel is foglalkozik pontosan. Emailben szoktuk egyeztetni a ruhákat és a kellékeket is, hogy 100%-osan felkészülten tudjon jönni a fotózásra.

A fotózás napján elkészül a frizura és a smink, és utána fotózunk. A hatékonyság kedvéért a képeket előre leválogatom, és a megrendelő kicsi méretű, vízjeles képekből tudja kiválasztani, melyik képeket szeretné kiválasztani a csomagjának megfelelően, vagy akár bővíteni is. Ezután elküldöm a kész retusált képeket kétféle méretben.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .