3 meggyőző érv a profi honlap mellett

Induló vállalkozásként számos kihívás előtt állsz, és bár elsőre nem tűnik annak, a honlapod korántsem a legegyszerűbb falat lesz. 

Legelőször is el kell döntened, hallgatsz-e azokra, akik lebeszélnek, mert úgy gondolják, felesleges profi weboldalra áldoznod.

Lesz olyan, aki szerint azért felesleges a honlap, mert elég csak jól végezdned a dolgod, és majd tovább ajánlanak, nem kell nyomulni, mert az gusztustalan.

Lesz olyan ismerősöd, aki azt állítja, tud honlapot készíteni (bár nem ebből él) és neked szegezi a kérdést, ugyan minek fizetnél akár (több) százezret egy honlapért, mikor ő megcsinálja Neked baráti áron. 

Megint más azt állítja, hogy minek költs profira, mikor ő két nap alatt megtanítja neked, hogyan készíts szuper weboldalt és látszólag valóban olcsóbban kijössz, ha Te magad készíted a honlapod.

Elárulok egy titkot – az elején valóban nem feltétlenül van szükséged honlapra.

Azonban jó, ha fejben tartasz pár dolgot!

1. Tudtad, hogy az emberek nagy többsége azonnal a netre megy ellenőrizni, ha valakit ajánlanak neki? 

Ha nem találnak rólad semmit a neten, hiába ajánlanak tovább, számos ügyféltől eshetsz így el. Sokszor elég csak egy kép, mert látni akarnak, hogy meglesz-e a kémia, máskor igenis jó, ha bizonyítani tudod a szaktudásod blog posztjaiddal, referenciáiddal. Minél fiatalabb a célközönséged, annál biztosabb, hogy ha a neten nem létezel, akkor senki vagy a számukra.

2. Tudtad, hogy a legtöbb javításra szoruló, rosszul teljesítő, vagy épp a tulajdonosa által szégyellt (=csúnyácska) honlapot ingyen vagy nagyon olcsón készítették?

Tudod hányan gondolják azt, hogy csak mert tudják telepíteni a WordPresst és feltöltenek egy sablont, az már weboldal készítés? Ki kell ábrándítsalak, nem az. Számos olyan programozó van, aki technikailag tök jól össze tud rakni egy weboldalt, de az finoman szólva nem szép. Tudom, mert az ÖSSZES honlap újratervező munkám ilyen: csúnya, vagy félbemaradt, vagy egyszerűen nem működik, vagy mind egyszerre. 🙂

3. Tudtad, hogy sok vállalkozás azért nem is indul el valójában, mert a vállalkozó nem a fontos dolgokra szán időt?

Vállalkozásod elindításakor valóban nem a honlap az első és legfontosabb, hanem az, hogy pontosan tudd, mit is akarsz csinálni és kiknek, van-e igény a szolgáltatásodra, termékedre, hogyan jutsz el a célközönségedhez. Amíg nem próbáltad ki magad, nincsenek konkrét referenciáid, tapasztalatod, nem körvonalazódott pontosan a célcsoportod, felesleges azzal töltened heteket, vagy akár hónapokat is, hogy csinosítgasd a honlapod. 

Kifejezetten haragszom azokra, akik azt állítják, hogy mindössze két nap alatt több százezret érő honlapot fognak tudni készíteni. Ha ez valóban így lenne, nem lenne szükség weboldal készítőkre.  Minek elpazarolni több hetet, hónapot a kínlódással, míg ugyanez alatt az idő alatt akár a vállalkozásod fejlesztésén is dolgozhatnál és kliensekre tehetnél szert?

Tekints úgy a honlapodra, mint hosszú távú befektetésre! 

honlap start csomag

Szeretnéd, ha honlapod már induláskor klassz lenne?

A legtöbb induló vállalkozó számos hibát elkövet az első honlapjával, mert hiányoznak náluk az alapok, ad hoc módon, valamilyen sablon formát követve készítik / készíttetik el a honlapjukat, és nem értik, miért nem jönnek az ügyfelek. 

Ebben az INGYENES kiadványban 4 oldalnyi tömény átgondolni valót kapsz szempontokkal, hogy helyes döntéseket tudj hozni + 4 oldalnyi csekklistát és ütemtervezőt, hogy haladj is a megvalósítás útján.

smartmockups_k6r1bpes (1)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .